Три от деветте депутатски мандата за Пазарджишки регион печели ГЕРБ-СДС, показват окончателните резултати от вота, оповестени от Централната избирателна комисия. По двама свои представители ще имат в Парламента ДПС, която е втора по резултати в областта, и "Продължаваме промяната". По един остават за БСП и "Възраждане".  

Вече са почти сигурни и имената на бъдещите депутати, макар да не са изключени рокади в последния момент. От ГЕРБ се очаква в Парламента да влязат водачката на листата Екатерина Захариева, бившият областен управител Стефан Мирев, който е спечелил 4921 преференции, и Димитър Гечев, за когото предпочитанията си са отбелязали 2835 гласоподаватели. 

Водач на листата на ДПС за региона беше Делян Пеевски, но има прогнози, че той, както и вторият - Йордан Цонев, ще решат да представляват други области, а на тяхно място вероятно ще влязат Небие Кабак и Цанко Моллов.

Почти сигурно е, че от "Продължаваме промяната" в Народното събрание ще изпратят Ивайло Шотев - водач на листата, и Петър Куленски. Те имат и най-висок брой преференции - съответно 1264 и 932.

С най-силни лични резултати във вота от кандидатите на БСП е Петя Цанкова - 1294 предпочитания, но по-вероятно е бъдещият представител на партията в Парламента да бъде водачът на листата Драгомир Стойнев. Подобно решение се очаква и от "Възраждане" - мандатът да отиде при водача на листата Стоян Таслаков, който има 915 преференции.