Срокът за регистрация на кандидатите за кмет, районни кметове и листите за общински съветници изтича в 17.00 ч. утре - 26 септември (вторник), а все още 2/3 от политическите сили не са подали своите документи за обявяването им. Това потвърдиха пред Дарик радио от ОИК Пловдив.

От комисията отправят апел към политическите сили да входират своите документи до 14.00ч. утре и предупреждават, че при приключване на крайния срок  е възможно чакащи на опашка кандидати да останат без регистрация за участие в местните избори. Членовете на комисията трябва да разполагат с технологично време да проверят и листите за общински съветници, за да може пропуските да бъдат отстранени своевременно. 

В Общинската избирателна комисия вече е подадена и първата жалба от ГЕРБ  за нарушение на забраната за предизборна агитация на коалиция "Съединени за Пловдив". Проверка е установила, че агитация в Дом за стари хора „Свети Василий Велики“, на която са присъствали Славчо Атанасов, Константин Георгиев и Румяна Толова, поражда съмнение за злоупотреба с административен ресурс за предизборни цели. Освен това от ОИК уточняват, че към момента тримата не притежават никакво качество в изборния процес – не са регистрирани като кандидати в ОИК -Пловдив, поради което не може да им бъде наложена административно-наказателна отговорност.