Несебър е домакин на официалната церемония по откриването на летния туристически сезон у нас. В събитието в Стария град ще се включи служебният министър на туризма Евтим Милошев, както и други представители на политическия елит и видни общественици, пише БТА.

Стартът на летния сезон тази година ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев. От кабинета на държавния глава съобщиха, че той ще присъства на церемонията заедно със своята съпруга Десислава Радева.

След церемонията за официалните гости е предвидена кратка разходка из Старинен Несебър. Районът при входа на Стария град, включително автобусната спирка и обръщалото, ще бъде затворен за автомобили от 17:30 до 18:30 часа., церемонията стартира в 18 часа.

Служебният министър на туризма увери, че по Южното Черноморие има готовност за успешното и спокойно протичане на летния сезон. Той изрази увереност за натоварено по отношение на броя на туристите лято и подчерта, че морският туризъм представлява 70 на сто от туризма у нас. Още в началото на май по-голямата част от хотелиерите по черноморието изразиха готовност да посрещнат първите си гости.

Очакванията и на държавните власти, и на бизнеса са, че през тази година активният летен сезон ще започне по-рано и ще отбележи съществен ръст спрямо предходната 2023 г.