И днес времето над централните и най-вече западните райони ще остане с валежи. На югоизток ще е сравнително спокойно с повече слънце.

До обяд дъжд ще вали предимно в някои Северозападни райони. По-опасни бури с краткотраен, интензивен валеж ще се развият в часовете следобед и вечерта, когато и гръмотевичната активност ще е по-интензивна. Остава в сила опасността от градушки. Почти без валежи и с много слънце ще остане по Черноморието, най-вече южните брегове.

Градушка колкото орех се изсипа в Смолянско

През деня се очаква осезаем югоизточен вятър с особено силни пориви по планините и в централната част на страната. Температурите в топлата част на денонощието ще са в широки граници от 25 докъм 30 градуса. По-хладно в Северозапада - около 22 и по-топло на Югоизток - до 31-32 градуса.

До средата на следващата седмица времето ще е колебливо с превалявания, които на повечето места ще са краткотрайни и спокойни. След това ще се установи слънчево и топло време с дневни температури около и над 30 градуса. Едва около 5-6 юни отново ще има период с неустойчивост в атмосферата и валежи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм