Днес облачността ще продължи да се усилва, а към и след обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд. Температури ще са високи, оптималните ще са сред 12° и 17°, по-ниски, 9°-11°, ще бъдат в западните региони. В София – към 11°.

Към вечерта, изначало в Северозападна България, а през нощта и в останалата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него бързо ще става студено. С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Западния Предбалкан дъждът ще се примесва и ще минава в сняг.

Рекордно високи температури в Западна Европа, жегите идват към Балканите

Над планините облачността ще се усилва, най-късно след обяд в масивите на изток. Около и след обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд, над към 2000 метра – от сняг. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, само че към вечерта ще стартира да се ориентира от северозапад, с него температурите ще стартират да се намаляват и сняг ще вали и при по-ниска надморска височина. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°.

Сушата унищожава второто по големина местообитание на крокодили в Африка

Над Черноморието облачността след обяд ще се усили и късно вечерта и през нощта против четвъртък ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 8° и 13°. Температурата на морската вода е 8° – 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 40 мин. и залязва в 18 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 51 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 20 мин. и залязва в 10 ч. и 51 мин. Фаза на луната: последна четвърт.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм