Състоянието на момиченцето на 1 година и 9 месеца, което е било жестоко пребито от осиновителката му, е критично. Това съобщи говорителят на Районна прокуратура Пловдив Атанас Илиев. Засега жената отказва да дава подробности за случилото се. Проверява се дали тя е вменяема, както и дали побоят е извършен от самата нея

Прокуратурата вече обвини 41-годишната жена от "Столипиново" за нанасяне на тежка телесна повреда на малолетното дете.

Момиченцето е постъпило в лечебното заведение на 23 септември вечерта в кома - с травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания. За преглед е било доведено от майката.

Дете на 1 година и 9 месеца е в кома след побой от осиновителка

След извършени прегледи и изследвания, лекарите са подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая и разпити на свидетели. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето.

Пред медиците осиновителката обяснила, че детето е паднало на земята от леглото, а синините по него били от това, че тя го хапела, защото не можело да се събуди.

Приемен родител на съд след побой с точилка, наранявания с нож и изтезания на дете

Първоначалните доказателства на разследващите обаче сочат, че травмите по тялото на детенцето са нанесени жената, която се е грижела сама за детето.

Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди на момиченцето и най-вече тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре, сряда.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за постоянен арест.

Всички новини от Пловдив