Заради съмнения, че може да извърши ново престъпление, Софийският апелативен съд остави в ареста обвинената в убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова.

Тя, заедно с дъщеря си Габриела, е заподозряна за тежкото престъпление. Трифонова, подобно на дъщеря си, също каза на магистратите, че в ареста здравословните ѝ проблеми се обострят.

Адвокатът на обвиняемата Трифонова - Димитър Вълков твърди, че здравето ѝ се влошило през четирите месеца в ареста.

„Здравословното състояние на Красимира Трифонова в момента е лошо. Тя е невинна. Не е извършила това престъпление и ние ще използваме всички законови способи да се реализира правото ѝ на защита“, заяви адвокат Димитър Вълков.

На този аргумент съдът отговори, че ще предупреди служителите в ареста да следят болестите на Трифонова и при нужда да я откарат в болница. Обвиняемата отрече да е убила покойния Пейо Пеев, а според адвокатът ѝ Димитър Вълков затова няма и обективни доказателства. 

Магистратите прецениха, че е възможно тя да извърши ново престъпление, ако не е под стража. Обвиняемата отново отрече да е участвала в убийството на Пеев и заяви, че „заплашваща националната сигурност“ престъпна група накланя производството в неин ущърб. Свидетелски показания по делото дали и полицаи, пред които Трифонова първоначално признала вината си. Съдът прецени, че сведенията им не могат да бъдат годни доказателства.

Пред съда тя се държа подобно дъщеря си Габриела, която бе пусната под домашен в края на април. Обвиняемата тъща на Пейо Пеев бе емоционална и отрече вината си. Преди началото на заседанието пред съда се събраха близки на покойния. Сред тях бе претендиращият за бащински права на едно от децата на Пеев – Велико Минков.

“Красимира Трифонова – тя е много обществено опасна. Тази дързост, с която са слезли пред входа на блока и са извършили престъпление създава жестока обществена опасност“, заяви Велико Минков.

Един от мотивите, с които дъщерята на Красимира Трифонова – Габриела, също обвиняема за убийството, бе пусната миналия месец бе, че тя трябва да гледа децата си. Майката на убития – Иванка Пеева, отрече децата да са търсени.

„Нито чрез медиатор, нито чрез социални, тя не е задала един въпрос по отношение на децата. Не е опитала да разбере нещо за състоянието на децата“, каза Иванка Пеева.

Преди разглеждане на мярката за неотклонение пред Съдебната палата в София близки на убития Пейо Пеев поискаха справедливост.

Обвинената за убийството на зет си Красимира Трифонова остава в ареста

Обвинената за убийството на зет си Красимира Трифонова остава в ареста

Убийството на Пейо Пеев бе извършено през януари. Разследващите посочиха, че мъжът е удушен. Тялото му бе намерено в леко опожарен автомобил по пътя за хижа „Алеко“.
 

Чуйте прикачения звуков файл