Община „Родопи“ възстановява редовното разписание на междуградските автобуси по направленията Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица-Оризари и към високопланинските села Бойково, Дедово, Ситово, Лилково и Скобелево.

Новата фирма ще започне още днес да работи със стартови разписания по утвърдената маршрутна схема, съобщиха от администрацията на общината. Договорът за обслужване е сключен с консорциум "Марица изток 2018“.

Запазват се маршрутните направления и местата за спиране на превозните средства. Разписанията на автобусите, които са с малки корекции, ще бъдат публикувани от кметовете и кметските наместници по места в социалните мрежи и на спирките по населените места.

Билети ще се закупуват от шофьора. Карти ще бъдат издавани от офиса на фирмата-превозвач, който се намира в подлеза на автогара „Родопи“ в Пловдив.

Дотук се стигна след като досегашният договор за обществен превоз на пътници с „Хеброс бус“ изтече тази събота, но фирмата отказаха едностранно да подпишат новото споразумение. Това наложи спешни преговори в почивните дни от страна на община „Родопи“.

Всички, които имат издадени карти към „Хеброс бус“ имат право да поискат парите си обратно от фирмата, уточняват още от администрацията.