Час по музика в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ Нова Загора посети кметът Галя Захариева. Той беше част от поредицата атрактивни музикални образователни уроци в общината. В третия етап домакини на събитието станаха Начални училища в гр. Нова Загора – „Иван Вазов“, „Св. Паисий Хилендарски“ и „Любен Каравелов“. Техните възпитаници изживяха едно пътешествие, водени от посветилите се на музикалното изкуство: Иван Радилов, цигуларката Гинка Радилова и пианистката Надежда Петрова.
Възпитаниците на училищата се срещнаха в своята виртуална разходка с известни композитори, доайени в сферата на това виртуозно изкуство – Брамс, Бетовен, Шопен и др. По увлекателен начин и с изпълнения на живо гостуващите учители ги запознаха с любопитни факти от историята на музиката. Неизменна част от часовете бяха и химнът на република България „Мила Родино“, написан от Цветан Радославов и химнът на Европейския съюз – известната „Ода на радостта“ на Бетовен.

Образователните уроци оставиха незабравими спомени и обогатиха познанията на учениците. Пред възпитаниците на НУ „Св. Паисий Хилендарски“ кметът на Общината Галя Захариева сподели, че музиката е нейният любим предмет. Тя благодари на гостите за проведените уроци в общината, за ентусиазма им и любовта към музиката, която предават навсякъде