Необходимо е да се форсира ремонта на Голямоконарско шосе, защото това е една от най-важните и натоварени входно-изходни артерии на Пловдив и връзка с индустриалните зони и АМ „Тракия“. Надявам се, че ще продължите да работите по него интензивно през следващите месеци, докато времето позволява“. Това заяви областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев на работна среща с експерти. Поводът за срещата бе готовността на Община „Марица“ да започне работата в своя участък, който започва от фабриката за велосипеди и завършва до пътен възел „Царацово“.

„Ние също искаме да се работи с по-бързи темпове, но трудно ще облекчим движението до 15 септември“, коментира Пламен Райчев - зам.-кмет по строителството в Община Пловдив. Той се надява ремонтът по удвояване на дясното платно да приключи изцяло до края на тази година.

В момента се работи по западното платно в участъка от бул. „Дунав“ до „Маском“. Изпълнителят на проекта е поел ангажимент следващата седмица да започне асфалтиране на първите 500 метра. Отсечката на територията на Пловдив е с дължина 1,4 км. Тя ще бъде удвоена и изцяло рехабилитирана, ще бъдат изградени две кръгови кръстовища -  едното на разклона за КАТ, другото – в края на отсечката към Община „Марица“.

Очакваме финансиране от държавата“, заяви кметът на „Марица“ Димитър Иванов.