Пореден сигнал за агитация в полза на кандидата за депутат на ГЕРБ Стефан Мирев с участието на кметове - лица, заемащи публични длъжности, е постъпил в Районната избирателна комисия (РИК). Този път жалбата е депозирана от БСП за България. В края на миналата седмица е направена нова проверка, при която е установено, че агитационните материали не са премахнати, въпреки че е издадено разпореждане за това и то е окончателно потвърдено от Централната избирателна комисия (ЦИК).

РИК-Пазарджик повторно дава указания на кмета на община Септември Васка Рачева в срок до днес в 17:00 часа да организира изземването и премахването на агитационните материали и съдържащи образите на самата Васка Рачева и надпис относно длъжността ѝ - кмет на Септември, , както и образите на кметовете на кметства или кметски наместници в кметствата на територията на общината.

Припомняме, че същият казус по-рано бе гледан от РИК по жалба на "Демократична България", сигнал с такова съдържание е постъпил и от гражданин. Случаят стигна и до ЦИК, която разпореди плакатите да бъдат свалени и иззети, а РИК да състави актове на Васка Рачева и на Стефан Мирев.