Николай е създател на най-голямата частна школа за фолклор в Централна Северна България - фолклорен Колектив "Плетеница" в гр. Велико Търново, където танцуват и пеят 327 човека на възраст от 6 до 62 години.

Марина Тодорова в „40 до 40“

През септември 2021 г. Ники отваря и собствено пространство за изкуство и култура на име "Залата". Той е първият хореограф, който по време на пандемията от Ковид 19 започва да преподава онлайн, напълно безплатно, а аудиторията, до която достига, възлиза на над 25 000 души от цял свят.

Любомир Стефанов в „40 до 40“

От началото на 2022 г. Николай е бил гост-лектор и водещ на семинари за български народни танци в Париж и Лондон. През април 2022 приема поканата да стане главен художествен ръководител на Танцов състав "Пламъче" в гр. Антоново. Николай заема важна роля и в екипа на Фондация "Таранци", като вече 8 години работи за дигиталната трансформация на българските народни хора̀ в графични фигури от стъпки.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм