Любо е основател на AIDA Bulgaria - българското подразделение на AIDA International - международната организация, която се занимава с развитието на свободното гмуркане и администрира състезанията и рекордите в спорта. Той е първия сертифициран инструктор по свободно гмуркане, състезател с над 10 национални рекорда и успешен треньор по свободно гмуркане. Той е причината България да има отбор по свободно гмуркане, както и състезател в топ 30 в Света (който той тренира).

Любомир Стефанов

Калоян Цветков в „40 до 40“

Повечето от националните рекорди в спорта се държат или от него или от състезатели, които самият той тренира. Любо прави всичко това от любов към спорта и винаги е готов да помогне с каквото може, винаги е насреща. Кулминацията на всичко дойде тази година, след като преди пандемията спечели правото в България да бъде организирано следващото басейново световно първенство по свободно гмуркане и с неуморен труд и решителност събра страхотен екип, който позволи това да се случи.

Емануел Янкулов, Борислав Русинов и Веселин Русинов в „40 до 40“

Успя да доведе най-добрите атлети в света тук в Бургас и да направи едно от най-добре организираните световни първенства в историята на спорта. Не са много спортовете, в които може да се похвалим, че сме били домакин на световно първенство. Всичко това Любо прави единствено от любов към спорта без да привлича много медийно внимание и да има какъвто и да е личен интерес.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм