Автори
Иво Райчев - водещ спортни новини в Дарик кафе

Иво Райчев

Роден съм в града, откъдето започва България. Появил съм малко след като Гагарин излетял в Космоса и два дни преди да се самоубие Хемингуей. Писателят вероятно си е казал: „Иво Райчев дойде на бял свят, той ще продължи моята мисъл”.

Завърших училище с една тетрадка, тъй като времето ми минаваше в спортната зала по хандбал. Като спортист съм носител на бронзов медал от Републиканско първенство. Освен това бях изявен рецитатор, пеех в хора и участвах в драмсъстава на Дома на народната армия в Шумен. Като студент завърших семестриално Дефектология и Журналистика във Варненския свободен университет.

В шоубизнеса стартирах през 1984 г. Първите ми стъпки бяха като певец в Музикалния театър в Шумен. После взех категория за водещ и хуморист-имитатор и се потопих в дълбоките води - осем години от живота ми преминаха в Концертна дирекция.

Но всъщност от малък мечтаех да стана спортен коментатор. Желанието си сбъднах едва през 1994 г. Журналистическата ми кариера стартира в първото частно радио под Илчов баир - „Форте”. По същото време започнах да водя първото спортно телевизионно предаване в града. По-късно ме поканиха в прохождащата тогава ТОП ТВ. Там заедно с колегата Иван Серафимов създадохме предаването „Дерби”. После работих за кратко в „Ринг”.

В началото на 2002 г. получих покана от основателя на Спортно шоу „Гонг” Томислав Русев да работя в неговия екип. Като журналист съм отразявал шест световни и осем европейски първенства по борба, както и Летните Олимпийски игри в Пекин и игрите в Лондон 2012-а.

От 10 години съм президент на хандбалния отбор в Шумен - шампион на България през последните три години. Съдийствал съм на Международен турнир в Испания.

Още от автора

Виж още

Най-ново

Зам.-министърът на отбраната ще открие първата международна курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“

преди 4 часа

Николай Събев: Моята кауза е Русе да стане привлекателно място за работа и за живеене

23.03.2023

„Старият Бургас“ навърши две години, но само в Дарик Югоизток

23.03.2023

От 29 март започват обученията на секционните избирателни комисии в община Плевен

23.03.2023

Прокурори от Ню Йорк: Тръмп създаде измамно очакване, че ще бъде арестуван

23.03.2023

Спартак Варна с нов Управителен съвет

23.03.2023
Всички

От мрежата