Автори
Иво Райчев - водещ спортни новини в Дарик кафе

Иво Райчев

Роден съм в града, откъдето започва България. Появил съм малко след като Гагарин излетял в Космоса и два дни преди да се самоубие Хемингуей. Писателят вероятно си е казал: „Иво Райчев дойде на бял свят, той ще продължи моята мисъл”.

Завърших училище с една тетрадка, тъй като времето ми минаваше в спортната зала по хандбал. Като спортист съм носител на бронзов медал от Републиканско първенство. Освен това бях изявен рецитатор, пеех в хора и участвах в драмсъстава на Дома на народната армия в Шумен. Като студент завърших семестриално Дефектология и Журналистика във Варненския свободен университет.

В шоубизнеса стартирах през 1984 г. Първите ми стъпки бяха като певец в Музикалния театър в Шумен. После взех категория за водещ и хуморист-имитатор и се потопих в дълбоките води - осем години от живота ми преминаха в Концертна дирекция.

Но всъщност от малък мечтаех да стана спортен коментатор. Желанието си сбъднах едва през 1994 г. Журналистическата ми кариера стартира в първото частно радио под Илчов баир - „Форте”. По същото време започнах да водя първото спортно телевизионно предаване в града. По-късно ме поканиха в прохождащата тогава ТОП ТВ. Там заедно с колегата Иван Серафимов създадохме предаването „Дерби”. После работих за кратко в „Ринг”.

В началото на 2002 г. получих покана от основателя на Спортно шоу „Гонг” Томислав Русев да работя в неговия екип. Като журналист съм отразявал шест световни и осем европейски първенства по борба, както и Летните Олимпийски игри в Пекин и игрите в Лондон 2012-а.

От 10 години съм президент на хандбалния отбор в Шумен - шампион на България през последните три години. Съдийствал съм на Международен турнир в Испания.

Слушайте

Виж още

Най-ново

Обзорните новини на Дарик на 21-и април 2024 г.

преди 1 час

Зеленски: Времето между политическите решения и укрепването на нашите войници трябва да е възможно най-кратко

преди 1 час

КПС Варна победи Комодор във варненското дерби

преди 3 часа

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей благодари на армията си за нападението срещу Израел

преди 8 часа

P.I.F и новата „Приказка“: Разговор с Иван Велков

преди 10 часа

„Виртуални тела 2.0“: Разговор с Росен Михайлов

преди 10 часа
Всички

От мрежата