"Възраждане" е "екстремистка" организация", каза депутатът Николай Дренчев, който беше изключен от парламентарната група на партията, след като номинирани от него общински съветници подкрепиха избора на председател на Столичния общински съвет - кандидатура на ПП-ДБ-СС.

В своя пресконференция Дренчев заяви, че ще остане в Народното събрание като независими депутат и вече ще има възможност да работи без идеологическите окови на "Възраждане".

"Моето решение е да остана в НС като независим народен представител. Това, че съм бил винаги умерен, балансиран или поне винаги съм се опитвал да бъда такъв, в един момент отваря огромни възможности да работя за региона без тези идеологически окови, които са се налагали от принадлежността ми към една "екстремистка" организация", каза Дренчев.

"В момента се отварят възможности да довърша работата си, работа на национално ниво, работа и на местно ниво. Няма да се предам, няма да се откажа. Мисля да бъда конструктивна опозиция. Хората, с които се срещам в парламента и, ако искате, в общинския съвет и с кметовете в общината, които са от различни политически сили, те може да са наши опоненти на идеологическо ниво, но те не са наши врагове", коментира той.

"Не мога да вляза при тях с думите: "Вие сте утайки". Това за мен беше крайно неприятно, когато бях част от "Възраждане", и се радвам, че сега мога да вляза при тях без тази тежест, която съм носил до този момент", каза Дренчев.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм