Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев е готов да участва в общата листа на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в Пловдив. Това обяви самият той на брифинг под тепетата. Евентуалната коалиция сега ще преследва поне пет мандата. В 48-ото народно събрание ПП имаха трима депутати от Пловдив, а ДБ - един. 

"Разговорите с ДБ продължават, уточняваме детайлите. Аз искам отново да съм депутат от Пловдив, но дали ще съм водач, не е най-основното", обясни Минчев. Той влезе в предишния парламент именно като водач на пловдивската листа на ПП. Според него преговорите с ДБ вървят гладко и вероятно на избираемите места в листите ще има хора и от двете политически сили в съотношение, подобно на резултата от последния вот.

"Ние даваме много ясен избор на българските граждани, от едната страна сме хората, които са "за" реформи, а срещу нас са реставраторските политически сили. От едната страна е силата на правото, а от другата - правото на силата. Целта ни е да бъдем първи и да можем ние да налагаме дневния ред", обясни Минчев.

В "Продължаваме промяната" не се притеснявали от данните за спад в рейтинга им, защото социолозите и друг път им давали по-ниски резултати от тези, които после получавали на изборите. За местния вот целта на ПП и ДБ била да имат общ кандидат за кмет на Пловдив, но на този етап не е решено нищо.

Никола Минчев представи и новият регионален координатор на ПП за Пловдив град - бившият депутат Александър Ракшиев. Структурата в областта е поверена на Георги Рогачев.

Досегашният пловдивски координатор на ПП Росен Костурков продължава да е много важна част от екипа на партията в Пловдив, обясни Минчев. Очаква се през следващата седмица ПП и ДБ да обявят водачите на листите си по региони.