ШиЗи импро театър навършва своите 10 години на сцени. Юбилейният им спектакъл ще се състои на 31-и март на голямата театрална сцена в НАТФИЗ. Театралните импровизации винаги са били глътка свеж въздух. Там буквално няма едно и също нещо, направено два пъти, докато при класическия скриптирането на диалога налага рамки.

“Парламентарна република сме”. Алекс Алексиев се обърна към Радев с тениска в подкрепа на Морфов

Същността на импровизационния театър е създаването на спонтанни представления без предварително планиран сценарий. Това е форма на театър, в която актьорите измислят сцени, герои и диалози на място, често въз основа на предложения от публиката.

Три награди „Икар” за варненския Куклен театър

Основната цел на импровизацията е да създаде представление, което е забавно, ангажиращо и често хумористично. Изисква бързо мислене, креативност и желание за поемане на рискове и сътрудничество с други изпълнители. Може да се използва и като инструмент за лично и професионално развитие, тъй като насърчава хората да бъдат по-уверени, адаптивни и изразителни в комуникацията си.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм