Мъж от Уганда е баща на 102 деца и се сблъсква с проблеми като това как да им осигури прехрана или дори да си спомни имената им, предаде Франс прес.

Шестдесет и осем годишният Муса Хасахя Кесера е глава на семейство от 12 жени, 102 деца, най-малкото от които е на 10 години, а най-възрастното - на 50 г., и 578 внуци. 

Родители изоставиха бебето си на летище в Израел

Муса се е превърнал в атракция в своето село Бугиса в източната част на Уганда, но смята да спре дотук. "Поучих се от безотговорното си отношение да имам толкова много деца, за които не мога да се грижа", казва той.

Голямото му семейство обитава порутена къща с ръждясал ламаринен покрив и около 20 колиби от кал, разположени наблизо.

"С моето влошено здраве и по-малко от хектар земя за толкова голямо семейство, някои от жените ми напуснаха, защото вече не можех да осигурявам най-важните неща - храна, образование, дрехи", споделя многодетният баща, който в момента е безработен.

Мъж инсценира смъртта си, за да провери колко хора ще дойдат на погребението му

За да предотвратят по-нататъшното разрастване на семейството, съпругите му, но не и той, използват контрацептиви.

Многоженството е разрешено в Уганда. 

Муса Хасахя Кесера се жени за първи път през 1972 г. на 17-годишна възраст на традиционна церемония. Първото му дете се ражда година по-късно.

Проучване: Виагра води до много по-нисък риск от смърт при мъжете

Тъй като Муса е израснал в семейство само с две деца, брат му, родителите им и приятели го съветват да си вземе няколко жени, за да има много деца и да увеличи семейното наследство. 

Привлечени от статута му на продавач на добитък и месар, селяните му предлагат ръката на дъщерите си, някои от които все още непълнолетни - практика, забранена от 1995 г.

С течение на годините Муса вече не разпознава дори собствените си деца. 

Китай успешно клонира три супер крави

"Спомням си имената само на родените първо и последно", признава мъжът, докато рови в купища стари тетрадки за подробности за раждането им: "Майките им ми помагат да ги разпознавам", добавя той.

Муса не крие, че има проблеми и със запомнянето на имената на някои от жените си.

За разрешаване на спорове, каквито не липсват, семейството организира ежемесечни срещи.

Парис Хилтън стана майка

Село Бугиса е предимно земеделско, с малки ферми за ориз, маниока, кафе и добитък.
       
В семейството на Муса някои се опитват да изкарат малко пари или храна, като вършат домакинска работа за съседите си или прекарват дните си в търсене на дърва за огрев и вода, често изминавайки дълги разстояния пеша.

Други си стоят у дома - жените тъкат рогозки или сплитат коси, а мъжете играят карти под сянката на някое дърво.

Как калта укрепва имунната ни система?

Когато обедната трапеза, която често се състои от варена маниока, е готова, главата на семейството излиза от колибата си, където прекарва по-голямата част от деня, и призовава шумно семейството да се събере да яде.

Поради липсата на достатъчно храна децата често се хранят само по веднъж на ден, разказва Забина, третата съпруга на Муса. Тя споделя също, не никога не би се омъжила за него, ако е знаела, че има и други жени. 

Седем от съпругите на угандиеца все още живеят с него в Бугиса. Пет са го напуснали заради липса на средства или място в семейната ферма.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм