60-годишният бразилец Балтазар Лемос искаше да знае колко хора ще дойдат на погребението му и фалшифицира смъртта си, съобщи Oddity Central. Мъжът работил като церемониалмайстор и е извършил стотици погребални церемонии в кариерата си. Лемос забеляза, че някои от мъртвите са изпратени в последния им път само от няколко души, докато няколкостотин са дошли на погребението на други. Той искал да види колко хора ще дойдат да се сбогуват с него и затова решил да симулира смъртта си.

Шефът на UFC удари жена си в нощен клуб (ВИДЕО)

В началото на януари Лемос публикува на страницата си в социалната мрежа снимка, направена на фона на болницата. На следващия ден той публикува съобщение: „В началото на този тъжен ден Балтазар Лемос ни напусна. Очаквайте скоро повече информация".

Как дългогодишната онлайн доминация на Google може да приключи?

Семейството на мъжа било шокирано от новината, а един от племенниците му се втурнал в болницата, за да разбере какво се е случило. От персонала на лечебното заведение обаче казаха, че нямат информация за хоспитализацията на Лемос. Приятели на мъжа започнаха да споделят трагичната новина онлайн, като изказваха съболезнования и питаха за причината за смъртта. Не беше дадено обяснение, но вместо това часът и мястото на възпоменанието и погребалната церемония се появиха на страницата на Лемос.

На 18 януари близки и приятели на мъжа се събраха в малък параклис в родния му град, за да се простят с него. Изведнъж гласът на Лемос се чу в залата и много от присъстващите започнаха да плачат, вярвайки, че той е записал речта предварително. Няколко мига по-късно вратите на олтара се отвориха и живият покойник се появи пред гостите. Присъстващите бяха потресени и не знаеха как да реагират: някои започнаха да плачат, а други стояха със зяпнали уста.

Истината за радиоманипулациите

Веднага след като Лемос обясни, че е инсценирал смъртта си, гостите го обвиниха в безсърдечие. „Каква нелепа шега! Мисля, че трябва да се снимаш с всички, които скърбят за въображаемата ти смърт. Не те познавам лично и се надявам никога да не те срещна“, написа един от коментиращите, когато разбра истината.

Лемос твърди, че не е искал да нарани близките си, но това бил единственият начин да разбере кой ще го оплаква след смъртта. „Нямах намерение да засягам, обиждам или наранявам някого. Искрено се извинявам на тези хора“, каза мъжът.

Принц Хари: Медиите изопачиха контекста на историята за убитите от мен талибани

По-рано беше съобщено, че жител на Индонезия се е опитал да се престори на мъртъв заради дългове, но е бил разкрит от видео, на което се вижда как мърда в собствения си ковчег. Оказало се, че докато е бил там, той е загубил съзнание, а след това е дошъл на себе си.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм