Втора предупредителна стачка започна вчера наземният персонал на "Луфтханза". Очаква се това да доведе до отмяната на стотици полети на германската авиокомпания и да рефлектира върху повече от 100 000 пътници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Полети вече бяха отменени от най-важния си хъб във Франкфурт. Авиокомпанията възнамерява да извърши днес от 10 до 20 процента от близо 1000 планирани полета.

Основните искания на служителите са повишение на заплатите на наземния персонал с 12,5 %. Ръководството на "Луфтханза" в момента е съгласно на увеличение само с 10 %. В предупредителната стачка са включени служители, работещи в сферата на технологиите, логистиката, товарните превози и информационните технологии в авиокомпанията, съобщи представителят на профсъюза "Ферди" Марвин Решински. Наземният персонал на летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин, Дюселдорф, Кьолн/Бон и Щутгарт е започнал стачните действия днес в 4 ч местно време. Очаква се стачката да продължи малко повече от един ден.

"Луфтханза" предупреди пътниците на отменените полети да не идват на летищата за презаверка на билетите, защото няма да има кой да ги обслужи.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм