Криминално проявен мъж от Свиленград е прострелян с два стоп патрона след полицейско преследване в Свиленград миналата вечер, след което той е задържан. Това съобщиха на съвместен брифинг зам.-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова и началникът на Районното управление (РУ) в Свиленград Бончо Бонев, пишат от БТА.

Делото „Семерджиев“ отново отложено: Адвокатът му не се яви в съда

Акцията срещу Васил Христонов (30 г.) започва след сигнал до органите на реда за предполагаема сделка с наркотици в 21:20 часа. При опита да бъде спрян с автомобила си заподозреният не се подчинява, блъска на няколко пъти полицейската патрулка и друг паркиран автомобил, поясни Кирилова. След това с вратата на колата блъска старшията на наряда, който пада.

Започва преследване, при което служител произвежда предупредителен изстрел и още два в долната част на тялото на беглеца, каза началникът на РУ - Свиленград Бончо Бонев. Оказана му е медицинска помощ и той е настанен в областната болница в Хасково.

В дома на заподозрения са открити 140 грама марихуана, а у него - още три пакетчета също с листна маса и кристали, уточни Кирилова. Ще му бъдат повдигнати три обвинения - за държане на дрога, неизпълнение на разпореждане на орган на властта и причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, добави Кирилова.

Кога се сменят спирачните накладки и дискове

Първоначалното полицейско задържане за 24 часа ще бъде последвано от 72-часова прокурорска мярка и искане от съда за мярка за неотклонение "задържане под стража".

По думите на Кирилова мъжът има няколко влезли в сила присъди, от които последната е излежана през 2021 година за подпомагане на нелегални мигранти.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм