И другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков се яви на разпит в Софийската районна прокуратура. На влизане той заяви, че е извикан като свидетел, но не знае за какво, а след разпита уточни, че става въпрос за записа от националния съвет на партията, който беше разпространен от отцепилия се от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев.

Валентин Златев влезе на разпит

Вчера Асен Василев също беше разпитан по същия случай. Пред журналисти в парламента Радостин Василев обясни, че не е получавал заплахи от Кирил Петков и Асен Василев.

На влизане в Софийската районна прокуратура съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че няма никакви притеснения относно разпита, за който е извикан.

ГЕРБ към ПП-ДБ: Сменете подхода

По отношение на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Кирил Петков заяви, че вярва в силата на правосъдието.

Според Петков службите трябва да бъдат сериозно реформирани. Той коментира и изнесените данни в парламента от председателя на ДАНС Пламен Тончев за съветничка на Петков, обвинена в държавна измяна.

След разпита Петков коментира, че са го питали как се е случил записът, разпространен от Радостин Василев.

Асен Василев на разпит в прокуратурата заради заплахите към Радостин Василев

Според Кирил Петков Радостин Василев не работи сам, а е инструмент на службите. По думите му целта е да не се състави редовно правителство, но от „Продължаваме промяната“ ще направят всичко възможно, за да има такова, но без да правят компромиси, за които да се оправдават.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм