Двама са пострадали при челен сблъсък на главен път Пловдив - Стара Загора. Произшествието е станало край разклона за пътен възел Скутаре около 13:00 ч., съобщиха от полицията. По първоначални данни микробус "Ивеко" навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил лек автомобил "Фолксваген". В болница са 72-годишният водач на колата и 67-годишна пътничка. До приключване на огледа движението в участъка на катастрофата е затруднено, регулира се от пътни полицаи.

По-рано тази сутрин 39-годишна жена влезе в болница след катастрофа на АМ „Тракия“, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 143 км от аутобана, в посока Бургас. 28-годишният водач на лек автомобил „Фолксваген“ се движил с несъобразена скорост, завъртял се, ударил мантинелата и се обърнал по таван. Алкохолната му проба е отрицателна.

Отново в катастрофа млад мъж загуби живота си. Между селата Маноле и Рогош лек автомобил „Мерцедес“ се блъснал в дърво вдясно извън пътя. Пристигналите на място екипи на полицията и спешна медицинска помощ констатирали смъртта на 24-годишния водач на колата. Според първоначалните данни, инцидентът настъпил поради движение с несъобразена с пътната обстановка скорост и загуба на контрол.

информации на Кирил Кирилов

Триизмерното лого на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 на площад „Централен“ е новото място за срещи в града под тепетата. Композицията, изработена по иновативна технология от екологично чисти материали, бе монтирана тази сутрин. Представлява седемте арки, образуващи логото, смаляващи се в перспектива с надпис в основата „Plovdiv 2019“. Технологията, по която е направена инсталацията е нова за България и гарантира както мобилност, така и безопасност. Металната основа е облечена в холандски материал, който притежава редица качества - водо и пожаро устойчив, той е олекотен и безопасен за околната среда. Арките са завършени с кварцова посипка, която има декоративна роля. Новото място за срещи нощем ще свети. То е автономно. Има вградена соларна система, която захранва акумулатор. Светодиоди осветяват арките отдолу, а енергията, която е необходима е само 18 вата.

чуйте още в аудиото