С достатъчно велоалеи разполагат пловдивските райони, стана ясно в последния дебат на класацията на Дарик радио „Кой е най-добрият квартал за живеене". Темите, по която участваха районните кметове на града на тепетата бяха „Алеи за велосипедисти и улично осветление“, „Качество на обслужване в районната администрация“ и „Брой денонощни магазини, аптеки, нон стоп заведения за хранене и места за релакс и хубаво кафе“.

„Тракия“ разполага с над 15 км велоалеи, без тези в парк „Лаута“, заяви кметът на района Костадин Димитров.

По думите му, „Тракия“ е заслужен първенец по каране на колела, а тенденцията се наложи с традиционното велошествие, което се провежда там през последните години.

По отношение на уличното осветление е свършено достатъчно в последните години и то се вижда с просто око от всеки жител и гост на "Тракия".

Качеството на обслужване на районната администрация е на много високо ниво, категоричен е Костадин Димитров. Въведен е „режим на усмивка“, а служителите заслужават поздравления, подчерта кметът на „Тракия“.

Район „Южен“ разполага с 6 км велоалеи – по „Македония“, Коматевско шосе, „Никола Вапцаров“ и „Академик Динеков“, посочи кметът на района Костадин Язов.

"Това са и възможностите, с които разполага „Южен“ за изграждане на въпросните алеи, тъй като районът е стар, няма широки булеварди, които да отговарят на всички изисквания“, коментира Язов.

Той добави, че подмяната на уличното осветление в „Южен“ продължава при осигуряване на нужния финансов ресурс от Голяма община.

И той е категоричен, че качеството на обслужване на районната администрация е на високо ниво.

„Не се чака повече от 20 минути на място, сроковете се спазват, спазват се и принципите в ресорните наредби и закони“, обясни Костадин Язов.

Служителите на администрацията на „Южен“ през 2022 година са извършили общо 33 000 административни услуги, а за първите 6 месеца за тази година – около 15 000.

„Имаме кутия за предложения, жалби и сигнали в кметството, приемат се и писмено, както и по телефон, на електронната поща също“, изброи кметът на „Южен“.

А доволни ли са потребителите от обслужването в районните администрации, чакат ли на опашки за документи, срещат ли трудности в комуникацията със служителите в администрацията и какво препоръки дават за подобряване на услугите - в анкетата на Диана Гечкова.

Цялата тема чуйте в звуковия файл.

Гласуването в класацията ще бъде възможно до 01.10.2023 г., само чрез интернет - в официалните сайтове и страниците на Дарик Пловдив и Пловдив прес. Въпроси могат да се задават, чрез официалната страница на Darik Пловдив във Фейсбук и на е-mail: darikradioplovdiv@gmail.com. Освен голямата награда за „Най-добър квартал за живеене", ще бъдат отличени кварталът с най-много зелени площи, както и този с най-удобна инфраструктура, включително и за хора с увреждания.