Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Плевен, Регионално управление по образование – Плевен и Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен Ви канят да присъствате на тържественото награждаване на победителите от областния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата – 2024“.

Събитието ще се проведе на 5 юни 2024 година от 10.00 часа в сградата на НУИ „Панайот Пипков“ –  Плевен, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ №31, където ще бъде организирана и изложба на наградените в конкурса творби.


Целта на конкурса е да се формира естетически вкус на децата при възприемане на живота и обкръжаващата среда, чрез изобразителното изкуство. Творбите на младите художници са посветени на заплахите от природни бедствия, пожари и на служителите, чиито труд спасява и запазва човешкия живот. Конкурсът подчертава изключително отговорната и сложна работа на пожарникарите и спасителите.
Жури, състоящо се от представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Плевен, Регионално управление по образование - Плевен и Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, разгледа и оцени представените 82 рисунки за участие в областния конкурс за детска рисунка  „С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА”