Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони заради лошото време в София, съобщи Държавното радио.

Снимка: Мариана Корчакова, Дарик радио

Над 100 от сигналите вече са обработени, обясни Красимир Димитров, директор на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община. Екипите на дирекцията са на терен и брой обработват около 20 от сигналите. Голяма част от тях са в района на Симеоновско шосе, където има паднали дървета и клони.

Няма информация за закъсали автомобили или бедстващи хора в София въпреки обилния снеговалеж. От Столична община обясниха, че намаляването на снеговалежа сутринта и спирането му на места само може да благоприятства работата и към момента продължават да се отстраняват клони и дървета.

Около 10 сигнала пък са подадени за паднали клони и дървета в района на улица "Незабравка" в Борисовата градина близо до националния тенис център. Там също са изпратени екипи, които отстраняват падналите дървета, които препречват движението.

От Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението също съобщиха, че има подадени сигнали за паднали дървета и клони в различни части на цялата страна и в столицата.

От пожарната допълниха, че има няколко случая, в които са се намесвали при отстраняване на проблеми по електропреносната мрежа в страната. Това е станало в три случая. 

Екипите на главната дирекция подпомагат и други служби при премахване на опасни предмети или паднали камъни. Става въпрос за общо 107 сигнала, допълват още от пожарната и съобщават, че общо 193 са сигналите за различни произшествия през изминалото денонощие.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм