Вторият Национален фолклорен събор “Драгиново 2023“ ще се проведе на 1 и 2 септември в китното родопско селце, съобщиха от Община Велинград. Официалното откриване ще бъде днес от 19:30 часа на сцената на централния площад на селото.

Участие в празничната програма в първия ден ще вземат Росица Пейчева, Музикална фолклорна група "Годлево", ансамбъл „Пазарджик“. Събитието е под патронажа на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев.

От кметството в родопското село съобщават, че провеждането на събитието налага някои ограничения в движението. Днес и утре ще бъдат затворени за автомобили участъци от улиците „Мариница“ и „Иван Вазов“ в района на детската градина и читалището. Обявен е обходен маршрут, движението ще се регулира от полиция.

Първият национален фолклорен събор се проведе на същите дати през 2022 година. Кметът на селото Бисер Маджиров тогава не скри своето вълнение, че фестивалът за всички жители на селото е една дългоочаквана и вече сбъдната мечта. 

 Събитието цели съхраняване и популяризиране на българското народно творчество с непреходната сила на българските корени и дух.