На началника на гарата в Лариса беше наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", след като даде официални показания в неделя за катастрофата между два влака в прохода Темпе в Централна Гърция във вторник миналата седмица, при която загинаха 57 души, съобщават гръцките медии.

Жестоки сблъсъци между полиция и протестиращи в Гърция (видео)

Следователят и прокурорът единодушно решиха 59-годишният мъж да остане в ареста по обвинение за застрашаване на безопасността на транспорта, което носи наказание до десет години затвор, както и за множество убийства по невнимание, предаде телевизия Скай.

Началникът на гарата в Лариса остава в ареста с тежки обвиненияСнимка: БГНЕС

Адвокатът на обвиняемия заяви, че клиентът му "поема частта от отговорността, която му се пада", като остави отворена възможността да се търси отговорност и от други лица.

Броят на жертвите на влаковата трагедия в Гърция нарасна до 57

Множество експерти изказаха мнение, че системите за управление на влаковете в Гърция не отговарят на необходимите стандарти, а многолюдни демонстрации в страната поискаха отговорност от управляващите за трагедията. Премиерът Кириакос Мицотакис поиска извинение от близките на жертвите и от цялото общество.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм