Тъжната новина за смъртта на врачанската учителка Калина Каменова накара врачани да споделят скръбта на семейството и близките й в социалните мрежи. 
Колеги и приятели, известни личностии  бивши ученици изразиха съжалението си от загубата на младата жена, която си отиде след кратко боледуване едва на 44 години. 

Калина Каменова бе начална учителка в СУ „Васил Кънчов“ във Враца.

На 17 октомври, отивайки за работа, жената получила силно главоболие. Тя потърсила лекарска помощ в Спешния център в града, но припаднала и повече не дошла в съзнание.

Медиците констатирали, че е получила мозъчна аневризма. 
Близо две седмици Каменова бе в кома.

Лекарите в МБАЛ "Христо Ботев" направили всичко по силите си, за да спасят живота ѝ, но усилията им се оказали напразни и вчера рано сутринта тя издъхнала.


Кметът на Враца Калин Каменов бе сред първите, които споделиха мъката си чрез пост в социалната мрежа. Известният актьор Влади Въргала, който бил добър приятел на Калина, също постна нейна снимка с трогателно послание.

От ръководството на СУ „Васил Кънчов“ пък обявиха 1 ноември за Ден на траур, в знак на съпричастност с непреодолимата загуба.
Многобройните близки, приятели и колеги на Калина Каменова ще могат да си кажат последно сбогом с нея утре, в Деня на народните будители.

Поклонението ще се извърши от 12.30 часа в катедрален храм „Св. 12 Апостоли“ във Враца. 

Поклон пред паметта й.