В Областната дирекция на МВР Пловдив няма данни за подадени жалби и сигнали срещу Ангел Керпиев, който доскоро бе началник на районното управление на полицията в Стамболийски. Това потвърдиха от дирекцията, във връзка с официално запитване на Дарик радио дали е имало полицейско насилие над Емил Райков от село Цалапица.

Мъжът твърди, че в продължение на 20 години търси справедливост за жесток побой, който го е осакатил. В специално видео, изпратено от близките му в началото на август, Райков твърди че е бит от шефа на районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев, който тогава е бил редови полицай. Побоят започнал в дома на Емил, а след това продължил и в полицейското управление в града.

От пловдивската дирекция на МВР твърдят, че са извършили специална проверка, която не установява обвиненията на Райков. Липсват жалби за побой и срещу други служители на районното управление в Стамболийски.

Главен инспектор Ангел Керпиев бе отстранен от длъжност след скандала с бездействието на разследващите за зверското убийство на Димитър Малинов, което предизвика вълна от протести. Срещу него бе образувано и дисциплинарно производство със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.