Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура, насочена срещу г-н Соломон Паси. Това се казва в позиция на Министерството на външните работи.

Индийци се разгневиха от карикатура на Der Spiegel, приемат я за “расистка” (снимка)

"Подобни действия са напълно неприемливи и извършителите следва да понесат предвидената от закона отговорност. Министерството припомня, че антисемитизмът е изключително остра проява на нетърпимост и омраза, която противоречи, както на интересите и ценностите на Република България, така и на историческите традиции на българското общество, което заслужено се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война", казват от МВнР.

Боришев по Дарик: Комарницки е гениален, аз не съм за изхвърляне и създадохме “Бай Хой”

Миналата седмица в Телеграм канал с името "Възраждане" се появи колаж, на който бившият вътрешен министър Паси е в раирани дрехи, носени в концлагерите, и е воден насила от нацистки войници. Колажът е придружен от надпис "Щом не искаш от руския газ ела да ти пуснем от нашия". По сигнал на организацията на евреите "Шалом" прокуратурата започна съвместни проверки с ДАНС и ГДБОП, припомня БНТ.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм