Книгата “Бай Хой” е третото издание на “О, спомняте ли си, госпожо”. Зад нея седи “продукцията” на фоторепортера Веселин Боришев, карикатуриста Христо Комарницки, участва и сатирикът Иво Балев. Боришев обясни в “Кой говори” по Дарик, че реално книгата е издадена е читателите - “и така, капка по капка - “Бай Хой”. 

„Стажът“ - българската книга, готова да покори книжарниците по света

Протагонистът в книгата е Бойко Борисов, но книгата е фокусирана върху това, което този герой е направил възможно да съществува. Получил се е един своеобразен процес не само на героя, но и на времето, което той създаде, уточниха авторите. 

„Книга в чекмедже“: Боришев и Комарницки готвят издание за българския Меси

“Каквото са искали, това са казали”, е обяснил Иво Балев за карикатурите и снимките в “Бай Хой”. “Искахме да направим нещо с Комарницки, което да стои като културен факт”, обясни Боришев и подчерта, че много държи на качеството. 

„Меси или Бойко е по-богатият футболист“ и още от Фейсбук

Комарницки добави, че “ние не толкова искахме да кажем, колкото показваме. Силата на образа е по-силна отколкото тази на словото. С тези наши картинки разказваме една история доста убедително”.

Боришев каза шеговито: “Комарницки е гениален, аз също не съм за изхвърляне, седнах и помислихме как да стане. Повече от 10 месеца го правихме това нещо. Това си е една слонска бременност”. 

Веселин Боришев ще получи обезщетение от МВР заради незаконен арест

В книгата на едната страна има снимка, на другата карикатура, има и две - три думи от Иво Балев.

Комарницки си спомни, че “По време на управлението на главния герой в книгата ние изнесохме една малка война, на финала обаче спечелихме”. Припомняме, че сатиричното издание “Прас-прес нямаше къде да бъде разпространявано, тъй като разпространението му беше спрян от фирмирте, свързани с Делян Пеевски.

Как да се сдобиете с книгата?

Веселин Боришев отговори: "Аз съм склададжията. Само чрез мен може да се сдобиете. Книгите са в детската стая на малкото ми дете". 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм