Благотворителна изложба в полза на 2-годишния Дани Кацаров, който се нуждае от специализирано лечение и рехабилитация, се открива днес от 12 часа в МУ Пловдив. Малкото момченце е дете на преподаватели в универститета.

Експозицията е на арт ателието във висшето учебно заведение и включва над 80 творби на 10 преподаватели, студенти и служители. В продължение на 1 година те са създавали произведенията си под творческото ръководство на художниците Матей Матеев, Румен Ненчев и Милена Китипова. Използваните техники са акрил, графика, сух пастел, туш, креда, рисуване с вълна и рисуване върху стъкло. 

Това е втора годишна изложба на МУ и е под надслов „ПОДКРЕПА ЗА ДАНИ“. Наред с откупуването на произведенията, на място по време на откриването и в останалите дни на изложбата ще могат да се правят и дарения. 

Експозицията може да се види до 23 декември 2022 г. в Учебен корпус 1 и в Аудиторния комплекс.

„Нека заедно помогнем на Дани да порасне здрав!“ е призивът на авторите, които споделят страстта си към изобразителното изкуство, а в ежедневието си са учени, преподаватели, студенти и служители на пълен работен ден.