В студиото на Ники Кънчев Шоу гостува 17-годишната певица дебютира убедително с песента „Галени“ и цели да възвърне любовта към българския фолклор като го модернизира.

„Галени“ е дебютния сингъл на Симона Петрова – Mona, която от години се занимава с народно пеене. Песента е нов съвременен вариант на народната песен от родопска фолклорна област посветена на несподелената любов. След като е отдала години работа върху музикалното си развитие Mona се решава да направи първата и най-важна крачка и да издаде дебютния си сингъл. За целта започва да работи с младият и талантлив композитор Петър Алексиев, чието дело е и аранжимента на песента. Заедно те успяват да модернизират песента въпреки типичния ро+`допски \диалект. Относно видеото на песента, Mona избира да работи с режисьорът Радостин Събев – Шошо. Идеите за клипа не спират да идват и така се взима решението по-голямата част от снимките да бъдат в Гърция.

„Ние сме бъдещето и трябва да сме отговорни към него. Аз искам да създавам качествена българска музика и искрено се надявам любовта, която аз изпитвам към фолклора, да бъде предадена на всички слушатели. Фолклорът ни дава сведения за миналото и ни учи. Създадох „Галени“ по модерен начин, за да бъде по-лесно възприемана от всички.“, споделя Симона.

Mona вече работи по следващите си два сингъла, които ще излязат скоро. По единия от следващите си проекти тя работи с изцяло чуждестранен екип, вдъхновен от красотата на българския фолклор. Относно следващото си видео Mona отново иска да изненада като го снима в Европейска столица достойна за красотата на българската музика.

Цялото интервю, както и песента и може да чуете ТУК!