Младоженец близо до индийския град Канаудж, в Утар Прадеш отмени сватбата заради слабите оценки на булката на изпита за 12 клас. Това съобщава Odisha TV.

Булка от Африка сключи граждански брак в Сливен

Бащата на булката каза, че семейството на младоженеца се е опитало да развали брака под претекст, че момичето не учи добре. Мъжът подал жалба в полицията срещу младоженеца и семейството му и настоял за разрешаване на конфликта.

Роднини от страна на булката смятат, че всъщност семейството на младоженеца е отказало брак, тъй като не са доволни от зестрата. В същото време родните мъже вече са успели да проведат церемония, по време на която жена от семейството на младоженеца приема булката в семейството си.

85-годишен мъж предложи брак на дама, чието сърце разбил преди 60 години

От жалбата на бащата на булката до полицията следва, че той е уредил брака на дъщеря си Сони. Той похарчи повече от 60 000 рупии ($707) за церемониите и подари на младоженеца златен пръстен на стойност 15 000 рупии ($176). Въпреки това, няколко дни след церемонията, семейството на младоженеца поиска увеличение на зестрата.

“Тя има страст към всичко”. Пенелопе Крус и Хавиер Бардем - от тайна любов до щастливо семейство

Когато бащата на булката заяви, че не може да увеличи зестрата, семейството на младоженеца отказа брака с довода, че момичето получило ниски оценки на междинния изпит. Семейството на булката се опита да убеди роднините на младоженеца да размислят, но последните останаха непреклонни в исканията си.

В Индия образователната система включва 12 години обучение, които са разделени на два етапа: 10 години общо образование и две години подготовка за постъпване в университет. По време на подготовката за постъпване в университета учениците полагат изпити за 12 клас, от чиито резултати се взема решение за прием.

„Горда съм, че си баща на децата ми“: Звездни семейства, устояли теста на времето (снимки)

По-рано беше съобщено за младоженец в Тунис, който трябвало да остави булката пред олтара, защото майка му я намерила за твърде грозна. Преди церемонията майка му виждаше бъдещата си снаха само на снимки. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм