Граждански брак в Сливен през изминалата година сключиха 488 двойки, съобщиха служителите по гражданско състояние в ритуалната зала на Общината.

Повечето бракосъчетания са през делничните дни – 406, като 75 от тях са извършени с пълен празничен ритуал. Останалите влюбени двойки са предпочели само да се разпишат в присъствието на свидетели.

„Златна сватба“ организират в Димитровград 

Сватбите в почивните съботни и неделни дни през изминалата година са 82. С изнесен ритуал извън общинската зала са проведени 13 от тях.

Смесените бракове през 2022 година са 14. Брачна половинка от Сливен са си избрали граждани на Албания, Беларус, Великобритания, Италия, Русия, Северна Македония, Турция, Украйна, Унгария, Чехия. За първи път в града е пристигнала булка от Бенин, Западна Африка.

Младоженци гласуваха преди да се оженят

Пет нови семейства са си дали брачна клетва на 22 февруари, вторник. Този ден е бил предпочетен заради шестте еднакви цифри в датата 22.02.2022 г. Не е имало желаещи за брак на 14 февруари, Деня на влюбените. Най-възрастните младоженци, решили се да създадат семейство, са били мъж и жена от третата възраст – потребители на социална институция в града.

Регистрираните през 2022 година бракове са само с пет по-малко в сравнение с предходната година. Според служителите по гражданско състояние, забелязва се тенденция в граждански брак да встъпват партньори на възраст над 40 и 50 години.    

Новините от Сливен