Младеж е заподозрян за увреждане на предпазно стъклено пано на Епископската базилика на Филипопол в Пловдив. Сигналът за вандалската проява в зоната на културно-историческия обект е получен в понеделник в Четвърто РУ, а при осъществените оперативни и издирвателни действия служителите установили самоличността на извършителя, на 19 години. Пред разследващите той направил самопризнания за стореното. По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Жител на пловдивския квартал „Шекер махала“ осъмна в полицейския арест за хулиганство. Около 23.30 ч. снощи в Трето РУ постъпил сигнал, че под въздействие на алкохол 30-годишният мъж влязъл в разпра със свои съседи, с които имал дългогодишна вражда. Скарването прераснало във физическа саморазправа, която била прекратена много бързо в резултат на навременната намеса на униформените. Няма пострадали. Пловдивчанинът,  с криминалистични  регистрации и осъждан, е отведен за едно денонощие в районното управление. За образуваното досъдебно производство е уведомена прокуратурата.

В следобедните часове във вторник се наложила полицейска намеса и по повод битов скандал в квартал „Столипиново“ в Пловдив. Униформени от Шесто РУ се отзовали на съобщение, че при скарване помежду им млад мъж нападнал с удари майка си и двамата си братя. На тримата е оказана медицинска помощ. За причинените им телесни повреди в условията на домашно насилие младежът е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.   

За броени минути служителите на реда в Стамболийски заловиха авторка на кражба от търговски обект. Около 14 ч. вчера постъпил сигнал за задигнати дрехи от магазин на известна европейска верига в града. При организираните незабавни действия  много скоро полицаите влезли в дирите на жителка от село Триводици. Спрямо нея е взета 24-часова мярка за задържане, образувано е бързо производство. Междувременно колегите им от РУ-Труд разкриха поредни посегателства от една и съща бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. Активното разследване е осъществено по сигнали за три кражби на различни стоки от магазин в обекта в периода от края на март, а след събраните доказателства вчера последвал арест за двама мъже, на 28 и 30 години. Работата по документиране на досъдебното производство продължава.

Пътни полицаи засякоха млад шофьор със сериозни нарушения в областния град. Към 3 ч. във вторник патрулиращ екип забелязал движещ се по бул. „България“ лек автомобил „Мерцедес“ да преминава направо на червен сигнал на светофара на кръстовището с бул. „Васил Априлов“. Униформените веднага последвали колата, която междувременно направила обратен завой край строителен магазин на изхода на града, отново при забраняваща светлина на уредбата. След принудителното спиране на „Мерцедес“-а станала ясна самоличността на неговия водач, 19-годишен пловдивчанин. Тестът му с дрегер отчел отрицателна стойност, но апаратът за употреба на наркотици реагирал положително. Младежът дал кръв за медицинско изследване. За срок до 24 часа е отведен в Трето РУ, започнато е досъдебно производство.