Народните песни свързват поколенията и представляват историческата памет. Българският и македонският фолклор са богати на разнообразни културни традиции, предавани от поколение на поколение. Отразяват се вярванията, обичаите и начинът на живот на народите.

 Музикалната 2022 година за България

За първи път концерт класическа и духовна музика, изпълнявана от български оперен певец

Песните са важна част от това културно наследство и продължават да се празнуват и предават напред в бъдещето. Независимо дали чрез традиционна музика и танци, фестивали и събития, или устната традиция на разказване на истории... Вплетени са традициите, вярванията, ценностите, обичаите, поведението и материалните обекти на определена културна група.

Българка представя Чехия на “Евровизия“

Българският фолклор обхваща различни видове традиционни песни, танци и инструменти, които варират в зависимост от региона. Използвайки припева на народната песен „Македонско девойче“ върху съвременен бийт, новото парче на MINNA придобива съвсем нов облик, който вълнува. Видеото е заснето около селото, в което MINNA е израснала – село Мечкул и по-точно в местността Амина – Св. Мина. Част от кадрите са заснети в известен клуб в град Пловдив. Режисьор на видеоклипа е Радостин Събев–Шошо. Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд "Култура"

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм