Проблемът в сектор „Култура” е , че всеки се опитва да се спаси поединично. Това заяви министърът на културата Кръстю Кръстев в предаването „Стълбището” на Дарик радио. По думите му и Министерството, и хората, които създават културата са от едната страна на барикадата.  Според Кръстев е необходимо са се формулират ясни цели, да има обединение. Той допълни, че културата е призвана точно за това, като въпросът е всеки да надделее над себе си.

Относно бюджета за сектора, министър Кръстев коментира, че културата не иска пари за заплати, тя иска пари за работа. По думите му с добрата работа, идват и добрите заплати.

Министърът на културата Кръстю Кръстев посочи изследвания, според които около 40 до 50% от хората, а според него и повече, нямат достъп до изкуство, до представления, концерти, художници и писатели, които по някакъв начин да кореспондират с тях.  Кръстев изтъкна, че достъп до изкуство в България не е затруднен, а може би творците не са положили достатъчно усилия да се докоснат до хората.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм