В страната все още се възстановява електрозахранването на две мрежи - Север и Запад. На юг обстановката вече е нормализирана и няма населени места без електрозахранване. Това заяви на брифинг енергийният министър Румен Радев.

Във връзка със захранването с газ той коментира, че всичко е в пълна изправност и проблемът в Чирен е решен. По думите му в енергийното министерство е започнал разбор на проблемите, възникнали при справянето с щетите от обилния снеговалеж.

Министърът призна, че слабостите не са малко, но се очаква да проведе срещи с представители на другите ведемоства и енергодружествата. 

"Считам, че в този формат на управление има смисъл не само, за да се бяга след вятъра, а превенцията да е в резултат на осъзнати слабости и непланирани обмислени действия след това, а не да се оставят нещата на самотек година след година. Очевидно е, че сме в процес на сериозни климатични промени и не можем да се преструваме, че те не съществуват", уточни Румен Радев. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм