Актрисата Мила Йовович обяви, че ще продаде на търг уникална роля и приходите ще бъдат дадени за благотворителност в Украйна, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Звездата от "Заразно зло" работи с украински дизайнер върху дрехата, на която ще бъдат зашити "любовни писма" до Украйна.

Украинци рецитират текста на песента „Никога няма да ходиш сам“ във видео за годишнината от войната

В публикация по повод една година от началото на конфликта в родината й, Йовович сподели снимки от създаването на роклята, както и собственото си стихотворение, което ще бъде пришито на нея.

Роклята ще бъде продадена на търг, като всички приходи ще бъдат предоставени на благотворителната фондация на Олена Зеленска, първата дама на Украйна.

Мила Йовович, която е родена в украинската столица Киев, е сред многото холивудски звезди, които онлайн изразиха съпричастност след инвазията миналата година.

Други известни личности, включително Мадона, Кайли Дженър и Пинк, изпратиха своите мисли и молитви към хилядите разселени заради конфликта.

След една година война: Единна Украйна в руини и руски упадък сред ядрен шантаж

"Днес се навършва една година от войната срещу Украйна", написа Йовович в профила си в Инстаграм. "Работя с изключителен украински дизайнер. lever_couture, взима "любовни писма" за Украйна и ги шие на ръка върху модна рокля, която ще бъде продадена на търг, като всички приходи ще отидат за zelenskafoundation". Актрисата публикува и строфи от стихотворението си. Също така засвидетелства и обичта си към родната Украйна.

В петък, на първата годишнина от руската инвазия в страната, президентът Володимир Зеленски обеща Украйна да направи всичко по силите си, за да победи, припомня ДПА.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм