Аз считам, че за истината няма работно време, тя е добре дошла винаги. Хора, които практикуват лъжа и изнуда са едни и същи. За съжаление всички неща, които предрекох бяха доказани.

Прокуратурата ще разследва преводите от „Кинтекс“ към фирми в Дубай

Това заяви Александър Михайлов, бивш директор на „Кинтекс”, пред бТВ.

Михайлов каза, че договорът, заради който ДАНС влязоха в „Кинтекс” е бил подписан назад във времето. „Аз прекратих договора, а новоназначените го върнаха обратно”, подчерта той. Бившият директор на „Кинтекс” уточни, че точно 1 ден след като Нинова е предала на служебния министър властта и след като Александър Павлов разбира, че ще е уволнен, превежда 187 хил. долара в дубайска фирма.

Дясната ръка на Нинова притискал държавните оръжейни фирми да работят в частен интерес

Той обясни, че не е важно кога се е случило, а при кого.” Това мероприятие е било подготвено, нищо чудно то да е било с цел да компрометира новия министър”, посочи бившият директор на „Кинтект”. Михайлов каза, че той е спрял плащането към въпросната фирма, защото според 5-6 доклада подписани от експерти с 20-30 годишен стаж е видял, че тази фирма не работи. „Който не работи, не бива да му се плаща”, категоричен е той.

ДАНС влезе в „Кинтекс“

Михайлов заяви, че според него е очевадна връзката между войната в Украйна и увеличението на броя на оръжия, които България е изнасяла. „Ако следваме логиката на Нинова, че не знае къде отива нашето оръжие, нека да приемем, че може да отива и за терористична групировка”, каза той и добави, че дори и украинският външен министър е включил България в списъка от държави, които подпомагат с оръжия.

Министерство на икономиката с контра обвинения към шефа на ДКК

Бившият директор на „Кинтекс” уточни, че той не се противопоставя срещу оръжейния бизнес, „аз критикувам, че напълно съзнателно се укрива от обществото къде отиват оръжията”, подчерта Михайлов. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм