ДАНС влезе в "Кинтекс" съобщи бившият шеф на държавното оръжейно предприятие Александър Михайлов в профила си във Фейсбук. Според него агентите изземват дакументи и информация за плащанията на дружеството във валута. Влизането на ДАНС се случва часове, след като в телевизионен ефир Михайлов разказа за схема за източване на държавната фирма. 

Министерство на икономиката с контра обвинения към шефа на ДКК

Преди обед в Би Ти Ви, бившият шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, който бе уволнен през април от вицепремиера Корнелия Нинова за конфликт на интереси, отправи обвинения за измамни схеми за източване на държавното дружество.

Шефът на ДКК: Министърът на икономиката оказва натиск върху компанията

Александър Михайлов  твърди, че когато е поел поста през есента на 2021 г., е отказал да плаща на офшорната фирма, а през февруари тази година е прекратил договора. По думите му дубайската офшорка през април настояла да й бъдат платени 2.4 млн. долара. Когато информирал Корнелия Нинова като министър на икономиката и Смиляна Нитова – изпълнителен директор на Държанвата консолидационна компания, три дни по-късно бил уволнен, заяви още Михайлов.

Бивш шеф на „Кинтекс“: 4 200 тона българско оръжие за Украйна с подписа на Нинова

Той твърди, че има информация, че в момента договорът е подновен, а преди няколко дни на дубайската офшорка са платени 800 хил. лева.

Директорът на ДКК Смиляна Нитова отхвърли твърденията на Михайлов, а Корнелия Нинова не пожела да ги коментира. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм