При стъпването си в длъжност служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов спира процесите, оказва политически натиск, дестабилизира дружествата и компанията. Като цяло не работи в интерес на държавата.

Това заяви изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Смиляна Нитова-Кръстева, предаде БГНЕС.

ВМЗ Сопот опроверга служебния министър на икономиката, че заводът има над 100 млн. лв. дългове

Министър Стоянов иска да назначи още трима членове към борда на директорите на Държавната консолидационна компания – Венцислав Димитров, Костадинка Кърджиева и Иван Зангочев, които се назначават с условието да заемат постовете до провеждане на конкурс, но в същото време в решението му е написано „...но за не повече от 5 години”, информира Кръстева.

„В Кинтекс на 08.08., към 19:30 ч., без да е уведомено ръководството, са били поискани документи за назначаването на тримата нови членове на борда на директорите. Според нея министър Стоянов създава впечатление в обществото, че става нещо нередно. „Предния ден „Кинтекс” сключи голям договор за стотици долари, с което гарантира работата на дружеството поне 5 години напред”, каза тя.

Смиляна Нитова води листата на БСП в Хасковско

До момента борда на директорите на ДКК е с 4 души, като минималният брой е 5, а максималният 9. С тези трима души, ако бъдат назначени, съставът на борда на директорите стават седем. Смиляна Нитова-Кръстева отказва да назначи тези трима души, заради начина по който са ѝ представени документите за тяхното членство, а именно не са представени протоколи за тяхното назначаване. Тя представи и справки за състоянието на ДКК от 2021 и 2022 години.

Венцислав Димитров, един от предложените членове за участие в борда на директорите на ДКК от министър Никола Стоянов, също беше част от пресконференцията и даде изявление.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм