Представители на Синдиката на българските медицински специалисти ще внесат подписка на работещите в системата на здравеопазване от цяла България в Народното събрание, с която декларират готовност за ефективни стачни действия през месец септември, съобщиха от синдиката.

Медици предупреждават: Туберкулозата продължава да е заплаха за обществото

След проведена среща на 01.04.2022г. в МС с Кирил Петков, проф. Асена Сербезова, както и с други представители на властта, станахме свидетели на поредните гръмки обещания, относно виртуалното увеличение на заплатите в сектора.

"Настояваме за незабавно дофинансиране на всички структури в здравеопазването на територията на цялата страна до минимума подписан от проф. Асена Сербезова в КТД отрасъл здравеопазване", заявяват от синдиката.

"Над 10 години безхаберие от страна на управляващите, ни доведоха до дъното на критичната липса на кадри в системата и до липса на здравеопазване в България, което трябва да бъде променено", призовават още медицинските специалисти.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм