Ако продължава с това страхотно представяне от началото на сезона и остане още няколко години на "Тича", полузащитникът Мазир Сула е напът да влезе в обувките на превърналия се в легенда за клуба Георги Илиев и също като него да се превърне в ключова фигура за Морето. Глупавият му втори жълт картон срещу Етър придава малко лош привкус, защото можеше да коства трите точки, но от друга страна в проявата му има и нещо позитивно. Това е, че той гори в играта и преживява всеки един момент в името на преследвания от Черно море успех. Нещо което беше типично и за бившия капитан. 
Освен, че за 17 мача през този сезон, направи 7 асистенции и се отчете с 1 гол, Сула се превръща в барометър за представянето на варненци. С погледа си върху играта и фината си техника, той е с важна роля за креативността на отбора в офанзивен план и с голям принос за страхотното представяне. От всичките 19 мача за първенство той пропусна само два и то заради контузия. Единствената загуба, която инкасира Морето в шампионата, бе в негово отсъствие. С Мазир Сула на терена в градивен план играта на Черно море изглежда доста респектираща и нестандартна. 

Разбира се, със своите 4 гола и 14 асистенции в 60 изиграни мача за Морето, французинът е много далеч от постижението на Георги Илиев с екипа на варненци, но все пак той има 318 мача за клуба.
Освен, че подобно на Илиев, Сула се превръща в ключова фигура за отбора, той също по профил е атакуващ полузащитник, но има мачове и на фланга. французинът изигра 13 мача за престоя си досега и на лявото крило. Любопитното е, че Илиев също е използван и на фланга, но отдясно, където има около 30 мача.

Това, върху което много сериозно трябва още да работи Сула, е реализирането на голове. Илиев вкарваше много. Немалка част от попаденията му се дължаха и на брилянтните му изпълнения от пряк свободни удари. Но той играеше достатъчно добре и с двата крака. 

Малко повече спортна злоба и непримиримост също няма да са излишни на №8, още повече, че има от кого от настоящите играчи да черпи опит по този показател - Васил Панайотов.

Колкото и да е далеч от постиженията на Илиев за Черно море, ако продължава с това постоянство и себераздаване, французинът също ще намери трайно място в сърцата на привържениците, още повече, ако този сезон отборът се окичи и с медали.