Дръзки извършители на грабеж са установени и задържани от пещерски криминалисти. Случката се разиграла рано сутринта в събота. Тогава в игрална зала за хазартни игри в Пещера нахлули двама млади мъже с маски на лицата. Единият извадил нож ​като мачете и заплашил 22-годишната служителка в залата. Другият бързо отворил касата и взел 1000 лева. Секунди по-късно грабителите избягали. След получаване на сигнал за случилото се периметърът около извършеното престъпление бил блокиран от полицейски екипи на Районното управление в Пещера. Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, като са иззети намерените там следи.

Работата по разследването била поета от служители на група „Криминална полиция“. В резултат на тяхната усърдност и активни оперативно-издирвателни действия скоро били задържани двама 20-годишни мъже от Пещера. Единият е стар познайник на органите на реда, а другият е бивш служител на фирмата, стопанисваща игралната зала.

Открито и иззето е и оръжието на престъплението. Криминалистите изясняват съпричастността и на други лица към тежкото престъпление. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.