Традиционната икона на птица в Twitter беше премахната и заменена с изображение на шиба ину - очевидно намигване към dogecoin, меме криптовалутата, за която главният изпълнителен директор Елон Мъск се шегува редовно и така предизвиква аномалии в цената й.

Мъск: Ще превърна хората в киборги! Чиповете ще ни позволят и телепатия

Мъск съобщи за промяната в понеделник следобед, като написа в Туитър: "както обещах" над изображение на разговор отпреди една година, в който друг потребител предлага на Мъск "просто купи Twitter" "и смени логото на птицата с куче".

Мъск обвини медиите в расизъм срещу белите

Doge логото се появи на сайта два дни, след като Мъск поиска от съдия да отхвърли иск за рекет на стойност 258 млрд. долара, обвиняващ го в ръководене на пирамидална схема за подкрепа на dogecoin, според Ройтерс.

Адвокатите на Мъск и Tesla нарекоха иска на инвеститорите в dogecoin "измислено дело" заради "безобидните и често глупави туитове" на Мъск.

САЩ преговарят с Илон Мъск за използването на „Старлинк” от военните на Украйна

Не беше ясно дали промяната на логото е постоянна. Мъск е известен с това, че използва Twitter, за да троли както своите фенове, така и своите критици.

Цената на dogecoin, която обикновено е волатилна, се повиши с повече от 20% за 24 часа до около 9 цента. В понеделник сутринта тя се търгуваше за малко под 8 цента.

Dogecoin е създаден на 6 декември 2013 г. от двойка софтуерни инженери - на шега. Името е намигване към мема "doge", който стана популярен преди десетилетие. Талисманът му Шиба ину имитира този мем: куче, заобиколено от куп текстове на Comic Sans на развален английски език.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм