Американският предприемач Илон Мъск, който ръководи „Тесла“ и „Спейс Екс“ и е собственик на „Туитър“, отказа да изтрие изявление, публикувано по-рано от заместник-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в социалната мрежа Twitter, съобщи ТАСС.

Един от абонатите на социалната мрежа по-рано насочи вниманието на Мъск към туит на Медведев от събота, в който той заяви, че Украйна вече не е нужна на никого.

Tesla строи нов завод за батерии в Шанхай

Коментарът предизвика гневни реакции на стотици потребители, които поскаха блокиране на акаунта на руския политик.

Американският милиардер заяви, че всички новини са пропаганда до известна степен и хората трябва сами да вземат решения, като добави, че платформата няма за цел да ограничава или популяризира акаунти на руски държавни структури.

Служителите на Tesla са шпионирали шофьорите в продължение на години

През април миналата година „Туитър“ обяви, че ще блокира потребители на социалната мрежа, които имат акаунти, свързани с държавните органи, за които се твърди, че ограничават достъпа до "отворения интернет". Говорител на компанията тогава заяви, че мярката ще засегне предимно руското правителство и ще обхване повече от 300 акаунта.

Част от ограниченията паднаха, след като Илон Мъск придоби „Туитър“ и уволни голяма част от висшето ръководство.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм