Режисьорът, създал силно критикувания филм "Ботев" - Максим Генчев, отправи критики към американския актьор Джон Малкович, който идва в България, за да участва в спектакъла "В самотата на памуковите полета" в Народния театър "Иван Вазов", пише OFFNews.

Продажбата на билетите започна в сряда, а цените са в диапазон от 50 до 400 лв, като са разделени в 8 категории. Високите цени на билетите предизвикаха разгорещени дебати в социалните мрежи. 

За 2 часа: Над 70% от билетите за Малкович са продадени

Под публикация от сряда на "Площад Славейков" във Фейсбук за предстоящите спектакли с участието на Малкович, режисьорът Генчев коментира:

"Не е от класата на шекспировия актьор Беркоф, майстор на моноспектакъла!!! Малкович е умен късметлия с интересен лицев (събрани очи) фасон за кино, където актьорът е подвластен на режисура, осветление (камера) и монтаж. За театър не е нещо особено (гледал съм го в Лондон). Но името продава!!!"

“Най-новата клетва е “Максим Генчев да те режисира”... и още от Фейсбук за филма “Ботев”

"Интересно, ако Джон Малкович гледа ваш филм, каква ли оценка ще даде?", пита го потребител на социалната мрежа. "Той е актьор. Вероятно ще ме четка, за да го наема. Майтапя се, няма да го наема, не говори български!", отговаря му Генчев. 

Стопкадър от OFFNews

Спектакълът „В самотата на памуковите полета“ е създаден по пиесата на Бернар-Мари Колтес, която е написана през 1985 г. Действието се развива „от другата страна на времето“ – в тъмните часове на нощта, когато се срещат Дилър и Клиент и се оплитат в опасна игра на купуване и предлагане, в която властват страхът, желанието, сексуалността, потиснатата вина и агресията.

55 евро е най-скъпият билет за Малкович в Гърция

Обектът на „сделката“ остава неназован. Пази се някаква болезнена тайна, която не може не само да бъде изказана, но и смирена с вътрешната мяра за добро и зло, за правилно и неправилно. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм